Blir det burop på 1 Maj?

forsta_maj_marke2

Wanja LundbyWedin sitter kvar

”Om 25 dagar ska arbetarrörelsens två grenar fira 1 maj tillsammans, under röda fanor och kampglada paroller. Vem vill skriva Wanja Lundby-Wedins tal?”, undrar SvD:s Göran Eriksson.

”Förtroendet för henne är i botten. Hon riskerar att mötas med gapflabb om hon attackerar direktörer för girighet och vårdslöshet. Vad ska hon prata om 1 maj? Vädret?”, undrar i sin tur Aftonbladets Lena Mellin.

Tror inte turbulensen är över på grund av dagens beslut av förbundsstyrelsen. Lundby-Wedin har nu som opinionsbildare och socialdemokrat blottad strupe. Easy target. Och jag har svårt att tro att det inte finns mer att gräva fram hos en så stor, mäktig men också tafatt och klantig organisation som LO verkar vara.

Och sen att sitta i sju timmar och sedan påstå att man har ”stöd av en enhetlig styrelse”. Inte höjden av trovärdighet direkt.

Sen är det ett intressant spel som nu verkar finnas under ytan mellan Mona Sahlin och Lundby-Wedin. Lite gnissel. Först stöd från Sahlin, sen kritik och försök till distans. Antagligen Sahlins kritik som möjliggjorde att Lundby-Wedin kan sitta kvar genom att visa att man inte springer partiets ärenden. LO kan lägga sig i politiken, men partiet kan inte bestämma i fackliga frågor. Således är det partiet som sitter i LO:s knä, inte tvärtom om nu någon trodde det. 

Partiet ja. Sahlin är antagligen mer pressad nu än någonsin tidigare. Går det dåligt i EU-valet så är mitt tips att hon tvingas bort. 

Originalet till 1 Maj-märket hittar du här.

Annonser

4 svar

 1. Efterso Vanja, liksom Mona, är kvinna så är det idag omöjligt att avskeda henne för det finns idag inget mer politiskt inkorrekt än att avskeda en kvinna. Vanja har grovt svikit LOs mest grundläggande värderingar när hon själv i AMFs styrelse agerat på precis det sätt som hon och LO kritiserat giriga kapitalister i företagsstyrelser för. Både Vznja och Mona är i praktiken omöjliga att avskeda just på grund av att de har politiskt korrekt kön.

 2. Socialdemokratiska Partiet är de som i verkligheten har total kontroll över LO, inte LOs medlemmar, och partitoppen inklusive LOtoppen är genomsyrad av vänskapskorruption där de skyddar varandra och ger varandra lönsamma uppdrag, o eftersom det inte är politiskt korrekt att avskeda en kvinna idag, ni har ju alla sett och hört hur drevkvinnorna höjt rösten mot alla som vågar kritisera Vanja, så var det omöjligt för de socialdemokratiskt styrda fackförbundspamparna att avskeda Vanja. Vanja har INTE förtroende från en majoritet av LOs medlemmar men detta är som sagt irrelevant för det är ju inte medlemmarna som bestämmer i LO utan det är ju det socialdemokratiska Partiet som styr LO.
  Vanja och hennes socialdemokratiska propagandaorganisation LO gav partiledarposten till Mona trots att Monas personliga skandaler o uttagna ”förskott” på lönen gjort henne politiskt död, o nu betalar Mona tillbaka genom att indirekt beordra LO att behålla Vanja som ordförande.

 3. Vi är ett så duktigt och förlåtande folk. Vi har verkligen ett fantastisk tålamod, och kan därmed låta andra köra över oss utan att vi nämnvärt bryr oss. Om det inte drabbar oss personligen mest av alla förstås, då ska ju hela världen bry sig plötsligt.

  Nu kommer det bli så här: Först kommer hon inte ta några bonusar alls på sådär en 2-3 år, men efter 3 år, kommer hon ta ut det dubbla, då ekonomin förhoppningsvis är åter på fötter igen, och folket förlåtit henne och glömt bort historien och eftersom de själva nu ändå får lite klirr i kassan, så det går precis runt igen. Visst är det smart? Vi är ett så förstående och förlåtande folk.

  Tänka sig att frankrikes president skulle nog hellre ha velat byta ut deras landsmänn och kvinnor mot oss, därför vi är ett unkt folkslag som ”står ut”, kämpar på, aldrig gör uppror om staten penetrerar våra liv och leker med dessa som ett par hamstrar. Precis som inkaindianerna hade gjort, ja de där med låg utbildning, medel intelligensgenomsnittlig kvot och naiv tro på att världen är god.
  Blir lite gnäll förstås i början, men mer än så är det ju inte förstås.

  Jag tror till och med att moderaterna kommer få sitta kvar till nästa val, ja vi är ju ett så förstående och förlåtande folk. Fantastiskt.

 4. ”Hjälpa Wanja med tal” – Om man som LO-ordförande inte själv vet vad man ska tala om på 1 Maj – då bör man nog inte vara LO-ordförande.
  Själv skulle jag aldrig vilja lägga ord i mun på henne – för trovärdigheten minskar när hon framför dem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: