USA bojkottar FN:s hatfest

Obama gör åtminstone en sak rätt. Han bojkottar FN:s ”konferens om rasism”. Detta på grund av att hetsen mot Israel och att man vill göra förtal om religion till en fråga om rasism.

Den 23-25 april kommer alltså uppföljningsmötet till den anti-Israeliska hatfesten i Durban, Sydafrika 2001. USA och Israel bröt upp från det förra mötet och vägrade delta då i princip all energi inriktades på att attackera Israel, ett bigott hat maskerades som kritik av rasism. Staten Israels själva existens utmålades som ett uttryck för rasism.

Nästa möte, där all världens militärdiktaturer, socialistiska arvsriken och islamistiska teokratier sitter sida vid sida med demokratier, kommer att utspelas i Genève.

Obama ville först pröva sig fram, försöka få förhandlingsdokumenten att inte handla om att kränkning av religion är en form av rasism eller att Israel, som någon slags strykhund, skarpt skall fördömas.

Men det verkar bli en hatsfest till. Därmed får även Obama lära sig hur svårt det är att vara en ‘schyst kille’ med ‘mjuk diplomati’ när man handskas med envåldshärskare och folkförtryckare. Planeringskommittén består för övrigt av Libyen, Iran och Cuba.

Även Israel och Kanada kommer att avstå från konferensen. Nederländerna, Danmark, Tyskland, Belgien, Frankrike och Italien har uttryckt oro och kan tänka sig bojkott ”om vissa gränser överskrids”.

Och Sverige då? Jodå, här stoppade vi publiken från att gå på en tennismatch med israeliska deltagare.

qaddafiali_khameniraul_castroreepalu_ilmar
Khadaffi, Khamenei, Castro och Reepalu verkar ha en
gemensam politisk linje.

Källor: Haaretz, AP, Reuters och AFP.

Ett svar

  1. […] också Klotband, MXp, Svansbo, Rabor, 2, Manodemokrati, Som jag ser det, Judaistik, Patrik Öhman, IiS, Rickard […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: