Mona misslyckas igen

mona1

Först var det Per Pär Nuder som sparkades som ekonomisk politisk talesperson genom viskningar till pressen. Personalpolitik i arbetarrörelsen…

Sedan var det bildandet av den rödgröna koalitionen. Vänsterpartiet fick först inte vara med, sen fick de vara med, efter att Mona hade tvingats backa av de egna.

Därefter skulle Saab räddas med pensionärernas och skattebetalarnas pengar. Fast sen sa hon att det hade hon aldrig sagt. Hon tyckte bara att regeringen måste göra något åt typ ekonomin och jobben, oklart vad, bara ta ansvar typ. ”Schyssta miljöbilar” och friställda industriarbetare användes som vapen när amerikanska biljättar fick en vapendragare för sina intressen i Sverige.

Nu har Sahlin gjort ännu en rockad i partiet. Den gamla partisekreteraren Margareta Marita Ulvskog skickas då med Sahlins välsignelse i exil i Bryssel, så högt värderar man europapolitiken och interndemokratin alltså. Den som utsågs till tillförordnad partisekreterare, Håkan Juholt, står nu med brallorna nere, sedan han chikanerats av Sahlin som istället, efter att många  tackat nej, tvingas acceptera Ibrahim Baylan som ny partisekreterare.

Det innebär att Ibrahim Baylan är långt ifrån något förstahandsval och att Mona Sahlin inte fått igenom sin eller sina kandidater till posten.

Skriver S-bloggaren Jonas Morian.

Mona Sahlin […] har hanterat en personfråga mindre skickligt och i åtskilliga kretsar förlorat i auktoriet.

Skriver Peter Akinder i socialdemokratiska tidningen Östran. Återigen hanterat en personfråga och återigen förlorat i auktoritet, kan man tillägga.

Är ingen professor i socialdemokratisk kremlologi men det verkar som att Mona Sahlin snart har lyckats irritera vartenda maktgruppering inom partiet. Har hon överhuvudtaget någon egen maktbas? Annars lär hon få bygga upp en snabbt.

Sen väntar jag ivrigt på Godot, det vill säga en förnyad socialdemokratisk politik. Någon ideologi har ju partiet inte haft på många år, men man skulle önska att det i alla fall fanns någon politisk substans hos oppositionens största parti och inte bara simpel populism, på tjack, som läget är nu.

Se även SvD:s Ledarblogg.

Annonser

4 svar

  1. Det visar återigen vilka problem Mona Sahlin har. Om den socialdemokratiska förnyelsen gått sakta så kommer den nu att tvärdö. Utnämnandet av Baylan var spiken i kistan. Så nu har sossarna en partiledare ingen egentligen ville ha och en partisekreterare som förmodligen heller ingen vill ha. Uj Uj Uj vad de verkar ha bra och roligt inom sossarna.

  2. Jag har en lyktstolpe utanför mitt hus som skulle göra ett större intryck på väljare och partiarbetare. Trots att den ibland står
    och blinkar oregelbundet. Baylan är trist och tråkig.

  3. Ha ha ha, ja … sedan så heter han Pär och inte Per och Marita heter just … Marita och inte Margareta. Du verkar inte vara den som har koll, varken på namn eller någonting annat. Tack för att jag fick skratta, hit lär jag inte återvända igen, men ha en bra dag!

  4. Ha en bra dag själv Alesia. Tack för att du noterar min namndyslexi. Varför inte även vara lite konstruktiv och berätta om vad för andra saker jag har fel om. Själv betraktar jag den moderna socialdemokratin som ett stående skämt, så jag skrattar nästan jämt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: