SAAP

Det är intressant det här med hur Socialdemokraterna och deras politiska stödtrupper svänger sig med begrepp som ‘ideologisk princip’.

Enligt Aftonbladets Ledarsida så är det ett uttryck av ideologisk princip när regeringen inte vill ”ta ansvar” för General Motors biltillverkning.

Mona Sahlins uttalande, appropå SAAB, i ett pressmeddelande är dock långt flummigare. Hon förväntar sig att Fredrik Reinfeldt ”börjar agera för att skapa långsiktigt goda förutsättningar för jobb och ekonomi i Sverige”. Exakt vad han bör göra, och hur det skulle relatera till SAAB, nämner hon dock inget om.

Vad vill då Socialdemokraterna och deras politiska stödtrupper att man skall göra? Vad finns det för något man kan göra som inte är ett uttryck för ideologiska principer? Är det, helt oideologiskt,  att förstatliga SAAB? Är det, helt oideologiskt, att ösa skattemedel över en amerikansk biljätte som dessutom är på dekis?

Mitt förslag till socialdemokraterna och Aftonbladets Ledarsida (LO), med flera som nu vill se oideologiskt ansvar och agerande är att de själva agerar och tar ansvar. Köp SAAB själva! Pengar finns, det vet jag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: