Precisionsbomning slog ut terrorstruktur

Så gick då mellanösterns enda demokrati Israel igår till försvar genom att slå mot den islamistiska terrorstrukturen i Gaza.

Detta efter att under en lång tid av så kallad ”vapenvila” från den Iran-stödda terrorgruppen Hamas, kännetecknad som missil och raketangrepp (drygt 250 stycken sedan i somras) gentemot civilbefolkningen i södra Israel.

Till skillnad från terrorismen så slår dock inte demokratins självförsvar blint utan bygger på månader av underrättelser för att hitta de nästen varifrån den islamistiska terrorn har utgått.

Tyvärr tillämpar Hamas den cyniska principen om att förlägga sina anläggningar så nära civila som möjligt. Man är alltså beredd att offra civila, först som levande sköldar, sedan som PR-verktyg. Terrorgruppen hävdar att 15 civila dog (vilket i så fall naturligtvis är olyckligt, men ansvaret faller helt på Hamas).

I så stor mån som möjligt var försvarsattacken riktad emot Hamas högkvarter, träningsläger och vapenförråd. Se IDF:s bilder nedan (ni lär inte se dem i svenska medier):

hamas-i-gaza-4
hamas-i-gaza-3
hamas-i-gaza-2
hamas-i-gaza-1

DN, SvD, SdS, AB, FiM, Marknadsliberalen

Annonser

7 svar

 1. Den här bloggposten och den bloggpost jag länkat till nedan har två stycken som är i princip identiska. Är det månne samma skribent?

  http://minatankar68.wordpress.com/2008/12/28/om-palestinierna-lagger-ner-sina-vapen-blir-det-fred-om-israel-lagger-ner-sina-vapen-forintas-de/

 2. Bättre kan du…

 3. […] “Klotband” skriver: Till skillnad från terrorismen så slår dock inte demokratins självförsvar […]

 4. RE: CJ

  Tydligen ett citat.

 5. RE: Boberg

  Filmen Zeitgeist är en konspirationsteoretisk smörja av sämsta sort.

 6. […] Aqurette, Thoral Alfsson, Dick Erixon, Östra Öland, Stockholmsflanören,  Al-Hamatzav2, Klotband, Al-hamatzav3, I Gilboas svala skugga, Jan Kallberg, Rupeba, Dick Erixon2, Mellanöstern aktualia, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: