Löjligt Schlingmann

Att följa de svenska lagarna är ett självklart krav på den som bor i Sverige. Brott mot lagen leder till påföljd. Man kan inte hävda att man inte hade kännedom om en lag, var och en har ett eget ansvar att informera sig om vilka lagar som gäller. Oavsett om man är född här eller invandrad.

Sen vad gäller värderingar och värdegrunder så är det inte är en uppgift för staten att forma och cementera dessa, utan även här är det en uppgift för den enskilde och i någon större mån civilsamhället.

Att som Schlingmann föreslår tvinga invandrare att skriva på ett ”svenskkontrakt” är därmed löjlig symbolpolitik, inte särskilt värdigt.

Att sedan framhålla indragna bidrag som incitament visar ju bara på hur sjukt det svenska samhället tillåtits bli. De problem som man försöker lösa genom ett ”svenskkontrakt” bygger ju på dels det svenska bidragssystemet samt dels den svenska arbetsmarknaden. Här håller jag helt med tex Kon$onans som utvecklar resonemanget utförligt.

Bidragssystemet måste reduceras till det absolut minimala. Det samma gäller arbetsmarknadsregleringen.

Invandrare riskerar då inte att fastna i bidragsträsket och isoleras utan kan genom en öppnare och friare arbetsmarknad snabbt integreras i det svenska samhället.

För övrigt anser jag att miljonprogrammets hus borde rivas. Och att moderaterna börjar angripa de verkliga problemen.

SvD, DN, SydS

Annonser

3 svar

  1. FRI INVANDRING! Jorden tillhör oss alla, och rent principiellt har vi alla rätt att välja var vi vill slå ner våra bopålar. Däremot ska ingen få en enda spänn i bidrag – ingen ska tillåtas leva på någon annan. Har man inte kompetensen och klarar man inte av att försörja sig själv så är man inte lämpad att vistas i det territoriet och då får man flytta dit där man klarar av att försörja sig. Vill man studera så får man bekosta utbildningen själv, eller betala skatt så länge att man betalt hela utbildningen i förväg. Detsamma gäller sjukvård – självkostnadspris för alla som inte betalt skatt i Sverige i åtminstone 5 år. Självkostnadsprincipen ska gälla överallt. Det är dags också för svenne banan att börja betala vad det kostar. Bort med alla subvensioner och inför % skatt på allt.

    Glöm bort kontrakt. Håller med Klotband till 100%.

    Medborgarskapet kan skrotas på samma gång som hela flyktingpolitiken. Mer frihet!

  2. Får jag, som invandrare utan svensk nationalitet då också välja regeringen ?

  3. Tjena Theo! Alla som bor på territoriet ska få rösta, anser jag. Själva medborgaridén är förlegad idag och kommer att kännas mer och mer föråldrad med tiden. Slopandet av medborgarskapet kommer att bli verklighet i framtiden. Nu gick jag in på en skattemässiga teknikaliteter som bör jag kanske inte tänkt igenom men min princip är dock enkel – Alla har samma rättigheter och skyldigheter. Så länge som vi betraktar och behandlar sk flyktingar som tredje klassens människor, eftersom vi faktiskt försörjer dom, så kommer de aldrig få respekt. Respekt förtjänar man och jämställdhet kan man aldrig vinna genom allmosor och bidrag. Alla ska försörja sig själva och sina familjer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: