Hälften kvar

HAX kommenterar att EU-parlamentet röstat om ändrade villkor för rusdryckernas förflyttning inom Europa:

Utskottet för den inre marknaden föreslog – på initiativ av den svenske folkpartisten Olle Schmidt – att medlemsländerna skall kunna halvera införselkvoterna.

Utskottet för den inre planhushållningen vill däremot tillåta dubblerade införselkvoterna. Eller vänta… nu vart det nåt fel här.

Hursomhelst dags att sälja av aktierna i Polsk Lastbilschaffis Transcontinental samt Sjukpensionär Med Rullväska Inc. och istället införskaffa köpoptioner i AB Skogstjärnan och Handelsbolaget HB.

Vill även flagga för en sänkt rekommendation, från neutral till sälj, vad gäller Systembolaget. Enligt SoRad har företaget en marknadsandel på 56 % vilket torde vara den sämsta prestationen av ett statligt monopol någonsin i världshistorien.

Antalet demokratier i världen med ett nationellt statligt alkoholmonopol: 4 st.

alkohol_i_bile85
Jätte, jättedåligt.                   Jätte, jättebra.

Se även Politikerbloggen

Annonser

2 svar

  1. Bildvalet är väl det enda som är rätt här. Alkohol är bra som bränsle, insektsdödandemedel och för rengöring. Att dricka giftet är däremot inte så bra.

  2. Bilderna är naturligtvis någon slags ironi över onyanserna i den svenska politiska debatten kring alkohol och dess olika tillämpningar.

    Förespråkandet av etanolbränsle har på vissa håll antagit proportion av frälsningslära och intag av alkohol likställs med intag av hormoslyr, typ. Lite som din egen kommentar illustrerar.

    Att alkoholbruk under väldigt specifika omständigheter har hälsorisker är varken en hemlighet eller nyhet. Frågan är bara på vilket sätt det faktum friköper det paternalistiska svenska systemet som dessutom kräver protektionistiska politiska beslut på EU-nivå för att ”skyddas” trots att resultaten hela tiden ger uppenbarligen kontraproduktiva bieffekter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: