Ekoterrorism

I februari 2007 vandaliserar Manpowers lokaler i Älmhult. I april i år saboterar någon radiotelemasten i Äskya i Älmhult. En anlagd brand förstör delvis masten och radiosamband och personsökarsystemet slås ut. Vidare vandaliseras en timmerlastbil och elkablar till en byggkran.

Ett mejl kommer till tidningen Smålandsposten där Jordens befrielsefront säger sig stå bakom attentaten: ”dessa aktioner är såväl symboliska som konkreta attacker på den kultur som suger ut livet ur vår jord”.

Smaka på de orden.

Man saboterar alltså en inrättning som matchar företag och löntagare, som sammanför behov av arbetskraft med behov av sysselsättning. Något som i sin tur leder till produktivitet och högre välstånd, som ger människor pengar till hus, mat och en meningsfull fritid. Detta anses vara en kultur som ”suger livet ur vår jord”.

En radiotelemast som dirigerar kommunikation mellan polis, brandkår och ambulans, det vill säga ytterst samhällsviktiga och många gånger livräddande funktioner, slås ut. Arbete utfört av läkare och hemtjänsten, samt alla andra som använder personsökare, saboteras eftersom de anses tillhöra en kultur som ”suger livet ur vår jord”.

En timmerlastbil, som fraktar de frukter som en vårdad och välskött skog ger, vandaliseras. De som förvaltar skogen, planterar träden, håller efter dem och skördar dem så att nya träd åter kan växa fram, anses tillhöra en kultur som ”suger livet ur vår jord”.

Och ta sedan byggkranen, ett verktyg för den mänskliga viljan att utveckla bättre levnadsvillkor, säkrare, tryggare hem och bostäder. Det vill säga något som av vissa anses vara en kultur som ”suger livet ur vår jord”.

Idag åtalas en 20-årig man i Växjö tingsrätt på fem åtalspunkter, de ovanstående fyra har han erkänt. Vid attentatet mot Manpower hade han en 21-årig medhjälpare. Den femte åtalspunkten berör ett brandattentat mot en nybyggd villa, där bevisen har ansetts som svaga, har han inte erkänt, dock har Jordens befrielsefront tagit på sig även detta attentat. För övrigt hittade man i hans bostad bland annat en skrift med titeln: ”Krossa civilisationen”.

Enough said.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: