Chavez, nu också åklagare och domare

Reuters skriver om att många i Venezuela är oroade över brottsligheten, inflationen och den dåliga offentliga sektorn. Chavez har därför sett till att kampanja intensivt för sina kandidater i de regionala valen.

Människorättsorganisationer varnar för att Chavez, efter nära ett decenium vid makten, har blivit allt mer intolerant mot kritiker och har åtskilligt utökat sin makt över statliga institutioner, exempelvis rättsliga instanser.

Nu, en månad innan borgmästarvalet i Maracabio, där hans främsta rival ställer upp, passar han på att säga om denne att ”Jag skall resolut se till att Manuel Rosales hamnar bakom galler”.

Chavez bryr sig dock inte om att presentera några bevis för sina anklagelser om att Rosales är en maffialedare, att han planerar att mörda Chavez eller att han olagligt tagit över boskapsrancher.

Enda förklaringen som Clownen från Carracas ger är att ”ett svin som han måste sitta fängslad”.

Socialistisk rättvisa, skulle man kunna säga.

Annonser

Ett svar

  1. Chavez är fantastisk. Många liberaler vill se honom avlägsnad från makten, men jag hoppas på motsatsen. Jag ser gärna att han fulländar socialismen – med västvänsterns stöd – och att allt sedan går precis som det brukar, dvs rakt åt helvete. Det ska bli så kul att höra hur Esbati & Co försvarar sig då.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: