Citatmaskinen Jim Rogers

När det gäller finanser så finns det många som har åsikter. Många är värda att lyssna på, men i slutändan är det alltid du själv som avgör. En person som jag dock brukar lyssna lite extra på är Jim Rogers. Häromdagen var han i Stockholm och levererade en del rätt välkryddade omdömen. Dagens Industri skriver:

Jim Rogers […] tycker att USA:s finansminister Henry Paulsson borde avgått för länge sedan. Om chefen för den amerikanska centralbanken säger han så här:

”Ben Bernanke kommer att gå till historien som den sämsta centralbankschefen någonsin. Och då menar jag inte bara i USA.”

Rogers ger Ben Bernanke och företrädaren Alan Greenspan en stor del av skulden för att den amerikanska utlåningen gått över styr. Enligt Jim Rogers är centralbanker någonting helt onödigt, och banker som gör dåliga affärer borde få gå omkull. Att stöda krisbanker kommer bara att dra ut på krisen.

Han är en kul prick, bara en sån sak som att bära fluga säger en hel del. Han är en outsider på Wall street  (bor i Singapore), som brukar få rätt, åtminstone i det långa loppet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: