Tomma tunnor hos Sahlin

Så har Mona efter bjäbbet från partiets betonghäckar gått till att bli lite mer av en klassisk förgrymmad sosse. Lite som kulsprutan Östros ungefär, spottar anklagelser överallt men har låg träffsäkerhet.

Sahlin tycks mena att allt som alliansen gör är fel och därför måste denna majoritetsregeringen ta hjälp av dom som förlorade valet. Men det verkar mest vara positionerna vid makten som man saknar. Att ta hänsyn till landet som helhet verkar man inte vara så intresserade av. I så fall skulle man inte bete sig som grälsjuka sandlådekrigare.

Reinfeldt står med alliansens politik som är stark i sig själv och vida överlägsen Sahlinerskans bidragslinje. Det handlar ju om att öka förutsättningarna för fler jobb. Inte att knuffa bort folk i åtgärdsprogram där civilingenjörer får sitta och lära sig hur man skriver ett CV.

Reinfeldt gav Sahlin på nöten då det gällde dom största och viktigaste ämnena: regeringsalternativen, finanskrisen, jobben och skatterna. Sahlin klängde sig fast i a-kassan som om frågan skulle avgöra landets framtida öde och fixa allt från finanskrisen till nya jobb. Inte mycket till idépolitik från sossarnas sida.

Tycker dock debatten ibland blev lite för mycket åt det teknokratiska hållet ibland. Fortfarande inga blickar mot framtiden eller visioner. Sahlin står rotad i det förgågna och med regeringsfrågan på halsen kan man ju förstå varför hon drömmer sig tillbaka till en tid då sossarna var statsbärande. Hon har haft två år på sig att formulera en politik, var är den? Men Reinfeldt borde ha pekat mot det som han vill skall komma.

Tycker för övrigt att det är dags för Schlingman att plocka upp ordboken och gnugga geniknölarna. Sahlins enda vapen är de tomma klyschorna. Rättvisa, trygghet, soldiaritet, skydd osv. Sådana signalord behöver fyllas med borgerligt grundade värden. Sossarna tunna innehåll skulle bli tydligare om man desarmerade sådana luftbubblor.

Se SvD, DN1, DN2, Aftonbladet1 och Aftonbladet2

Annonser

Ett svar

  1. Svängdörren gick som munvädret…. men som Du säger tomma klyschor som inte lovar annat än höjda skatter, höjd A-kassa och höjda bidrag…

    Fint skall vi ha’t men var ska vi ta’t sa någon för länge sedan. Verkar vara Ebberöds bank som hägrar för svängdörren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: