Vansinnet i Malmö

Sten och flaskor kastas på polisen, en bil bränns upp, nio fönsterrutor till en bank krossas och en person misshandlas. Vad gör polisen? Ser på, låter det ske.

Den svenska polisens ledning har gett upp. Istället för att gripa våldsverkarna så säger man sig vilja ha deras respekt och föra en dialog med dem på deras villkor.

Som tur är har enskilda poliser anmält sin ledning för att ha utsatt dem för fara, varit flata, inkompetenta och bedrivit en dålig planering. Arbetsledning skall bland annat ha beodrat poliser att ta av sig sina hjälmar, detta samtidigt som de befinner sig i ett uppenbart utsatt läge.

Trots allt är kanske det värsta att en person misshandlas framför ögonen på ett samlat uppbåd av poliser som inte får ingripa. Fönsterrutor och bilar är ju trots allt döda ting som går att ersätta (och kostnaden borde faktureras polisledningen), men vid misshandel av en civilperson är det ju liv och hälsa som står på spel. Skulle brandkåren stå och titta på ett hus som brinner, med människor inuti, av respekt för mordbrännaren och att de inte vill ”provocera” till att fler hus tänds på?

Att enskilda poliser blir frustrerade är lätt att förstå.

Och vi har en så kallat borgerlig regering som inte direkt prioriterar lag och ordning (785 miljoner i ”satsning”)  , en fråga som många väljare längtar efter att politiker skall ta på allvar. Att trygga medborgarnas liv och hälsa är trots allt en statlig kärnuppgift. Det borde vara en borgerlig käpphäst, särskilt i dagens Sverige där gängkrig i Stockholm och Göteborg innebär skottlossning på öppen gata och bombdåd i Malmö. Där tunnelbanestationer tvingas stänga på grund av vandalism och bussar är fredlöst byte för stenkastare.

Våldsverkare respekterar inte polisen. Staten och dess politiska ledning gör samhället en stor otjänst om man genom att stilla acceptera det därmed får vanliga medborgare att förlorar respekten för polisen och statens skydd för den enskildes liv, hälsa och egendom. Vem vet, nästa gång kanske några vanliga medborgare närvarar och får för sig att utnyttja nödvärnsrätten?

Se mer:
DN, SvD och Mårten Schultz


Tar i ända från tårna…


… för att skapa det socialistiska paradiset.Personskador inträffade såväl på fredagen…


… som lördagen, där mobben drog fram.


Har kastat av sig kapitalets förtryck och visar polisen ”respekt och dialog”.

Annonser

Ett svar

  1. […] som skildrat upploppen och förstörelsen. Och ansvarsdiskussionerna […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: