Terrorism hyllas med lasershow

Säga vad man vill om kommunisterna, men när det gällde att hylla sina döda ikoner så nöjde de sig inte med de små uttryckens sublima egalitära poänger. Nä, det var storslagna mausoleum och balsamering som gällde. Lenin ligger fortfarande kvar i Kreml och doftar utav glycerol, alkohol och kaliumacetat. Likaså ligger Mao, Ho Chi Minh och Kim Il Sung kvar i sina kristallkistor. I Envar Hoxas pyramid finns nu dock bara kläderna kvar.

Men nu läser jag i Herald Tribune att kommunismens främsta nutida arvtagare, den totalitära islamismen, har anpassat personkulten till det moderna högteknologiska samhället.

Man har nämligen öppnat något av ett Disneyland i staden Nabatiyeh, Libanon, fullt uttrustat med lasershower, multimedia-utställningar och ljudeffekter. En parkeringsplats har byggts om till en utställning om islamistiska Hizbollah ‘kamp’ och dess största nuvarande hjälte.

Personkulten och glorifieringen står sannolikt inte Nordkorea långt efter. Avlidne ‘martyren’ (terroristen) Imad Mugniyah är förärad ett inglasat rum fyllt av hans personliga reliker, såsom hans hårborste, bönematta, mobiltelefon och tofflor. I en glasbox finns kläderna han bar när han dog.

Platsen minner också om en våldskult. Där finns en bro delvis byggd av använda granater, på display finns också allehanda vapen och millitärfordon. Ett mer bisarrt inslag är ett oäkta skelett klätt i militärkläder som ska föreställa en israelisk soldat. Aningen vulgärt är också utställningsrummet som visar hur paradiset ser ut för den som dör i kampen för islamistiskt envälde.

En stor del av besökarna är naturligtvis ditbussade skolbarn, några klädda i militärkläder.

Se även Khaleej Times, Now Libanon samt iloubnan.info.

Annonser

Ett svar

  1. Varför är jag inte förvånad?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: