Dilettanten Ehrenberg belönad

Det här handlar om att Anders Borg är nationalekonom och dom har alltid ett jätteproblem med ekonomi för de förstår den inte.
-Johan Ehrenberg, VD ETC, i God morgon världen den 21 Augusti 2008.

Till saken hör att Ehrenberg har fem konkurser bakom sig.

Men det är klart, presstöd skall han ju ha. I år får han 2 035 000 kr av skattebetalarna för att driva den svårt vänstervridna tidningen Dagens ETC.

2 035 000 kr räcker till läromedel för cirka 1000 elever under ett år (nettokostnad). Det räcker till kostnaderna för cirka 1200 läkarbesök, eller en ultraljudsapparat.

Att såga en hel vetenskaplig disciplin och själv skriva böcker och propagera för någon slags Kalle Anka-ekonomi må kanske fylla nivån på saklighet hos Public Service. Att göra detsamma med en historia av ekonomiskt klåperi bakom sig är mest pinsamt. Att miljontals kronor, intjänade av sjuksköterskor och industriarbetare, skall gå till Johan Ehrenbergs lilla privata leklåda är socialism.


Istället för industristöd åt Johan
Ehrenbergs leklåda.

Annonser

2 svar

  1. Presstödet, d.v.s. tidnings-, tidskrifts- och distributionsstödet är förvisso av ondo och bör avskaffas bums. Generellt och inte bara i ETC’s fall. För övrigt så finansieras presstödet genom de intäkter staten plockar in på reklamsskatten, inte på syrror eller industrijobbare. Alltid bra att kolla fakta!

  2. All beskattning av företag betalas av konsumenterna, ergo ”vanligt folk”. Pengar de kunde använt själva efter eget huvud eller som staten kunde lagt på diverse offentliga tjänster. Men du har naturligtvis rätt i att staten plockar de pengarna från reklamskatten. En av de mest idiotiska skatterna som finns. Administrationen, både på företagssidan och myndighetssidan är stor och den har ett stort avdragssystem (gynnar de stora organisationerna, missgynnar små). Klart jag tycker att hela presstödet skall bort för alla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: