Alliansen blöder kärnväljare

De Nya Moderaternas teoretiska läror vilar ingalunda på idéer och principer […] det är blott allmänna uttryck för de faktiska förhållandena inom en pågående maktkamp.
– Fritt efter Kommunistiska manifestet

Reinfeldts övertag har på tre månader minskat från 16 till 11 procentenheter.
SvD ledarblogg

Moderaterna har dubbelt så många soffliggare som socialdemokraterna, centern och folkpartiet har tre gånger så många, och kristdemokraterna fyra gånger så många.
– Synovates opinionsanalytiker i SvD

Var tredje väljare har fått minskat förtroende för regeringen efter FRA-krisen, enligt en ny mätning från GP/Sifo.

Presstödet
Regeringen sätter ner foten och försvarar att sjuksköterskors och snickares tvångsinbetalda slantar skall användas för att hålla mediekonglomerat under armarna och konkurrera ut nya och mer livskraftiga alternativ. Var det inte i Expressen som det föreslogs att Lena Adelsohn Liljeroth borde bytas ut? Det vore en bra idé. Hon är färglös och har inte drivit den borgerliga kulturpolitiken framåt, snarare bakåt. Och dessutom är hon ett gott exempel på regeringens dåliga kommunikationsförmåga. Med vilken typ av läsare i tanken har hon skrivit den här debattartikeln? Tja, förutom tjänstemän på kulturdepartementet alltså. Hax skriver även bra om presstödet.

Gråsosseriet
Ofta lär man sig mer om Sverige genom utländska medier. Via Erixon läser jag en artikel i Financial Times där sångfågeln Reinfeldt förklarar att välfärden är den största moderata frågan. De senaste årens övertaxering skall vräkas över den 70-åriga metoden att hålla folk medellösa och beroende av en patriarkal stat. Även Anders Borg framför sina åsikter om välfärdsstatens välsignelse. Som idé? Nej, som valtaktiskt draglok.

FRA
Ingarö säger det bäst: ”Vi kanske inte kan vinna FRA-striden, men vi kan reducera regeringens triumf till en Pyrrhus-seger. Varje allianspolitiker som hoppas på förnyat mandat om två år bör passa sig jävligt noga.” apropå Folkpartiets leninistiska centralism.

Bjäfs, bjäfs
Och, nej. Jag har inte funderat på att börja prenumerera på Smålandsposten igen. Marcus Svensson påstår bland annat i sin blogg (hans latjolajbanlåda) att regeringens minskade förtroende efter FRA-krisen beror på… [trumvirvel] de enskilda ledamöter inom alliansen som kämpat emot FRA-lagen. Jag tror FRA-debatten precis har fått sin egen Bagdad-Bob.

Annonser

Ett svar

  1. […] igen | Robin Fröström igen | Isak Engqvist | Lasses blogg | Björn Wadström – ettan igen | Klotband igen | Stockholm enligt Ankersjö #3 | Ken´s ökenvind | Jens O. igen | Ledarredaktionens blogg | […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: