Absurdistan och kulturvänstern 2

Om vi inte ger upp narcissismen kommer snart syndafloden, säger Luuk.

Artikel i DN Kultur (oberoende syndikalistisk) med intervju av Martin Luuk från Killinggänget som har sprungit runt på stan och klistrat upp lappar. Han vill varna Stockholmarna och detta är hans ”varningsflagg”.

Han vill varna för narcissismen, något som han själv verkar ha drabbats svårt av. Texten skall ges ut på det svårt uppnästa förlaget Modernista.

Jag tror inte DN Kultur skulle skrivit artikeln om det inte var för att Luuk var ”öppen socialist” och drömmer sig tillbaka till det som många minns som DDR-Sverige.

Luuk … drömmer sig tillbaka till det svenska välfärdssamhället när det, som han skriver, ”fanns en moral och en massa pekpinnar. Två kanaler på tv och inga sändningar förrän 16.30. … Jag skulle gärna se en regering som utvidgade staten i stället för tvärtom.

Men, sen visar det sig att Herr Luuk är mest rädd om ”våra själar”. Och nej, det handlar alltså inte om sent 1800-tal och missionärsverksamhet i Afrika, utan om den svenska kultureliten i Stockholm år 2008.

Sen följer en pinsam redogörelse för hur Martin Luuk förhärligar sig själv som samhällets stöttepelare genom att ropa till busschaufförer om att de skall öppna bakdörrarna. Och han vill jobba på Ingelsta Kalkon för att bli ”en medlem i samhället”.

Har ni märkt det här med hur socialister tenderar att överföra sina egna privata problem på samhället. På så sätt behöver de inte ta itu med sina egna fel och brister utan kan kanalisera sin frustration politiskt genom att tala om för andra hur de ska leva.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: