Blir du androgyn, lilla vän?

Politisk skolning skall nu enligt diktat påbjudas landets utbildare och pedagoger. Det uppväxande mänskliga subjektet skall trimmas, finjusteras och stansas in i den för dagen politiskt korrekta mallen.

En av alla dessa Nya Moderater har nämligen besökt verkligheten och upptäckt att det behöver skapas en Ny Människa.

Ewa Thalén Finné, moderat riksdagsledamot, vill starkare implementera läroplan som förordnar att förskolan har till uppgift att ”motverka traditionella könsmönster”.

Ja, det finns bestämmelser om hur svenska förskolebarn skall forma sin könsidentitet. Så långt kan alltså politikens klåfingriga klor sträckas i Sverige. Barnens identitet och personlighet är alltså inte en fråga för barnet och dess familjeomgivning, utan en uppgift för den Nordkore… förlåt, svenska statsbyråkratin.

Citat av överstekommisarie Per Schlingmann: ”det här är en viktig frihetsfråga”.

Rektorer och blivande lärare skall skickas på omskolningsläger där de skall bli goda genuspolitruker. Och skall så ske ska det göras ordentligt. ”Det här måste integreras i hela utbildningen”, menar Thalén Finné.

Vidare skall det införas en nationell jämställdhetsmärkning av förskolor och skolor. Vem vet, kanske blir det en röd stjärna över entrén? En symbol för att här bygger man Den Nya Människan som saknar sådana brister som en fri och egen identitet samt personlighet.

I Iran finns det en religiös polis, men även i Sverige skall ordningen kunna upprätthållas på ett bra sätt. Skolverket är nämligen tänkt att utfärda certifieringen och den nya Skolinspektionsmyndigheten skall kontrollera att reglerna följs.

Lika rätt och möjligheter oavsett kön är en självklarhet. Men man kan tycka att det borde finnas ett uns av sann frihetsälskan kvar även hos nya moderater. Att forma ett barns identitet borde inte vara en statlig uppgift och dess innehåll borde inte beslutas politiskt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: