Hur tänkte du nu Maud?

Jag gillar den nya Centern. Det känns som ett parti med blicken framåt, uppåt. Men samtidigt som ett parti med starka rötter och traditioner. Rejäla gummistövlar med stålhättor nerkörda i den svenska myllan, diskreta knätofsar och bondförnuft. Samtidigt det där andra, blicken framåt, uppåt. Nytänkande främst representerat av sådana som Stureplanscentern. Det är urbant och nytt och anti-jante. Samtidigt doftar det av nyfälld granskog och kåda.

Men nu måste något ha slagit slint. Dagens överraskning var nämligen att Maud Olofsson lyfter fram ett förslag från Centerkvinnorna om att man bör inkomstpröva barnbidraget.

Tja, det här med bidrag det är… allmosor, men om man nu ändå har det så är det självklart att det skall vara lika för alla. Läs till exempel Nonicoclolasos som tar upp Buchanans generalitetsprincip. Vidare har vi det här med marginaleffekter och arbetslinjen och allmän byråkratisering och varför inte ett skatteavdrag istället och…

maud-real-1139442234.jpg

Risken är STOR att de blir ännu ett fattigbidrag (mössan i näven, bocka och buga) som kostar mer att administrera än att bara dela ut.

Nej, här har uppenbarligen snusförnuftet dragit dig vid näsan Maud. Lyft blicken från myllan och visa liiite mer nytänkande istället. Så ställ in skogspromenaderna, Maud och alla Centerkvinnor och ta istället en svängom på Stureplan.

Se även SvD och AftonbladetAnnonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: