Seminarieledaren Schlingmann

schlingmann.jpg

Moderate partisekreterare Per Schlingmann intervjuas i SvD.

Sammanfattningsvis kan man säga att trianguleringen fortsätter. Moderaterna har gått ifrån att vara ett liberalkonservativt frihetsparti till att bli mer och mer av ett samhällsvetenskapligt seminarium i omvärldsanalys. Och på ett sätt är det väl bra att man hänger med i tiden, för ingen saknar den som står still i politiken. Men det kan ju bli väldigt fel om man inte har en tydlig grund att stå på.

Förbudet av privata sjukförsäkringar är nu glömt. Istället skall den krångliga och omedgörliga arbetsrätten utökas även till folk över 67.

För övrigt skall det sovande folket övertygas om att de bäst vaggas av moderaterna, inte sossarna. Vinner alliansen nästa val skall nämligen en ”välfärdskommission” sjösättas.

Vidare skall jämställdhetspolitiken bli ”vassare”. Schlingmann menar att ”det finns strukturella problem i Sverige, som leder till att kvinnor tjänar mindre”. Jo, jag vet, det kallas för den offentliga sektorn.

Lite positivt ändå är dock den nyvakna realismen kring EU. Omläggning av Europapolitiken skall innehålla en välbehövlig dos skeptisism. Man får hoppas att kritiken inriktar sig på förbudsivern, det socialistiska bidragskomplexet och den sklerotiska byråkratin. Moderaterna borde även vara en vakthund som försvarar EU:s inre marknad och inte vika sig för LO och andra nationalistiska protektionister.

Smultronställen.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: