Hallå Hyresgästföreningen

En skrupellös bekant jobbade en gång i tiden som medlemsvärvare. Han var bäst i landet. Ingen kunde värva så många medlemmar som han. Han tjänade grymt mycket pengar i provision. Men vad var hans hemlighet?

Jo, han ringde på hemma hos folk. När de öppnade dörren bad han dem skriva på en blankett. Ingen presentation, ingen förklaring. Förvånansvärt många skrev på och fick veta någon vecka senare att de hade gått med i Hyresgästföreningen.

Han gjorde inget olagligt. Som enskild person är man ansvarig för vad man skriver under och han själv hade ju inte farit med osanning, han hade ju inte sagt något alls egentligen. Men de nya medlemmarna fördes ändå, dem själva obemärkt, på något sätt bakom ljuset.

Lite så är opinionsläget kring marknadshyrorna idag. Hyresgästföreningen klagar på hyresmarknaden, en marknad som är svårt reglerad, mycket tack vare Hyresgästföreningen själva. Regleringar är det som lett till den bedrövliga situationen, men det vill inte Hyresgästföreningen ändra på. Istället försöker de påverka politiker så att regleringarna inte ska ändras och pappa politiker skall fortsätta mata fågelungen Hyresgästföreningen.

Och liberalerna tiger i debatten. Men inte idag. Läs Fredrick Federlays (c) och Ulrik Frankes (FMSF) debattartikel i Expressen om 200 000 i bostadskö, en grasserande svart marknad och hemliga register.

Affiliator Affiliateprogram

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: