DN, totalitarismen och skammen

DN

DN:s självcensur i Nazitysklands skugga har belagts av Ester Pollack från JMK vid Stockholms universitet. Följande artikel kan till exempel berätta om hur DN:s dåvarande chefredaktör Sten Dehlgren belade sina reportrar med munkavle och var ordförande i Pressnämnden som gjorde ingripanden mot tidningar som blev alltför frispråkiga: Under kriget teg DN.

Olof Lagercrantz galenskaper är väl belagda och kan lätt hittas i Wikipedia-artikeln om honom. En ypperligt rolig totalsågning av mannen har Sven Stolpe gjort i biografin som rätt och slätt heter ‘Olof Lagercrantz’. Även Per Ahlmark har gjort indignerade avhysningar av Lagercrantz i sina uppgörelseböcker, se exempelvis Det öppna såret (finns online).

Sist har vi den nuvarande regimen, den Schottenianska relativismen, som hyser sådana ”storheter” som den Hizbollah-dyrkande syndikalisten Andreas Malm som tycks anse att planekonomi är lösningen på alla miljöproblem. För att inte glömma oraklet Stefan Jonsson, eller den faktaförnekande (1, 2, 3, 4) Ulrika Kärnborg, eller…

Appropå Splatterdebatt och Kulturhaveri.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: