Socialstatens höga trösklar

Austin American Statesman
New immigrants are crowding Swedish classrooms and placing a greater burden on Sweden’s cradle-to-grave welfare benefits.”Some of our schools here get 20 to 40 new kids a week from Iraq,” said Tobias Billstrom, Sweden’s migration minister.”Certainly such a huge inflow of people puts a strain on society.”

Jag har påpekat det förut och jag gör det igen. Den svenska modellen, den så kallade välfärdsstaten (ofärdsstaten), skapar en imaginär konflikt mellan migration och ett fungerande samhälle. Det bästa vore om den ofantliga sektorn och de kravlösa bidragssystemet avskaffades. Ju högre kostnader som är knutna till medborgarskap desto mindre utrymme finns för nya samhällsmedlemmar. Att leda in människor i bidragsberoende och utanförskap är förkastligt. Det mest humana man kan göra är att ta emot de människor som är i behov av skydd, men vara ärlig med att livsuppehälle är ett ansvar för den enskilde. Att tro dem vara oförmögna till detta vittnar om närmast en kolonial felsyn.

Ett steg i rätt riktning är att regeringen nu skärper kravenanhöriginvandring. Att minska den kollektivistiskt tvångsfinansierade socialstaten skulle dock leda än mer rätt.

Casinosplendido.com

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: