Jag som var så orolig för hur det skulle gå för den där grabben…

goran_p2.jpg

Socialdemokraterna verkar åter ha tagit sig över radarskuggan de senaste dagarna. Denna gång är det Maharadja Persson som skymtar förbi i mediebruset. Statsministern har nämligen utsett honom till ordförande i Sveaskog, det planekonomiska alternativet när det kommer till skogsägande.

En ganska opassande utnämning som offentliggörs samma dag som Mats Odell står i riksdagen och försvarar regeringens nya fräscha utnämningspolitik gentemot attackhungriga småsossar. Känslan av bananrepublik finns ju allestädes närvarande då politiker i Sverige utnämner varandra. Själv var ju Maharadja Persson ansvarig för drygt 300 stycken dylika tillsättningar, det kunde man i riksdagen idag höra Odell berätta. Och hur socialassistent Anitra Steen kunde bli VD för Systembolaget, det planekonomiska alternativet för spritförsäljning, kan man ju bara spekulera i. Att den sossevänlige centerpartisten Olof Johansson blev Ordförande i Systembolaget och sedan förhandlade kring hennes lön är också en pikant detalj i sammanhanget.

För övrigt ryktas det om att den avgående Ordföranden i Sveaskog, Bo Dockered, kickas på grund av gammal ost med Maudan. Dockered är ju gammal pamp av stora mått från centerrörelsen som ville ta över posten som partiledare.

Och när det ändå ska skvallras och pratas om Persson så kan jag ju nämna hur det var med den där doktorshatten i Örebro. Rektorn, en solid socialdemokrat (men i övrigt smart strateg), vände sig till en massa olika professorer och ämnesföreträdare och verkligen bönade och bad om att de skulle föreslå Persson som hedersdoktor. Till slut mjuknade en person och gav efter. Så pass ”spontan” var den utnämningen. För mig råder det ingen tvekan om att det var ett tack för universitetsutnämningen som nämnda rektor jobbade hårt för.

Bananrepublik någon?

Klart grabben ska ett jobb!

Läs mer: SvD, DN & Expressen.

Lycko Bingo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: