Cirkus Sahlins slipar sina långa knivar

Mona Sahlin par_nuder_s.jpg

Det verkar som att gårdagens blogginlägg snart kan vara inaktuellt. Det har nämligen i medierna idag framkommit att Sahlin vill göra sig av med Per Nuder som partiets ekonomiska talesperson. Eller framkommit och framkommit, det verkar vara lite av en cirkus när Sahlin skall idka ledarskap. För att vara ett parti som säger sig måna om främst arbetstagares intressen verkar man inte kunna sköta sina åtaganden som arbetsgivare särskilt bra. Vem skulle vilja få sparken genom att läsa nyhetsrubrikerna?

marita_ulvskog2.jpg morgan_johansson.jpg

Vidare sägs det att Sahlin har pekat ut ett antal andra personer som skall baxas bort, däribland Marita Ulvskog och Morgan Johansson. De långa knivarna har onekligen slipats. Sahlin vill visa ledning och handlingskraft men framstår bara som plump och okänslig. Har hon verkligen vad som krävs för att leda det största oppositionspartiet?

Att Nuder nu får sparken glädjer säkert mången gråsossar som retat sig på att han är för mycket ”höger”. Att den som utpekas som hans efterträdare, Thomas Östros, i stort kan sägas vara snäppet mer ”höger” verkar inte oroa konstigt nog.

Och får även Ulvskog och Johansson kicken så försvinner ju två av de främsta vänstertorpedena inom den socialdemokratiska toppen. Endast katastrofen och vänster-yttern Ylva Johansson verkar ha knutit tillräckligt starka band till Sahlin.

Fortfarande kvarstår dock frågorna: Vilken politik vill ni föra? Vad är era konstruktiva förslag? Hur skall dessa genomföras och med vem?

Källor: Ledarbloggen SvD, SvD, Expressen, Aftonbladet, Sydsvenskan: kort sagt.

Glasögon i din styrka från 395 kr inkl. porto!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: