Fånig krönika om Timbro i SvD

I rankingen över mest absurda politiska anomalier har Svd:s radiokrönikör Martin Aagård just tagit ett stormsteg.

Han angriper nämligen det från statligt inflytande fria Timbros podcast med kommunistrepubliken Sovjets statliga socialistiska radio.

Intressant är dock att han inte sätter in det statligt instiftade och med tvångsavgifter finansierade Sveriges radio i sammanhanget. Aagård nämner Bill O’Reilly, politisk kommentator på Fox tv, som ett skräckexempel. Att Sveriges radio länge höll sig med den socialdemokratiska ”politiska analytiker” Björn Elmbrant undanhålls dock.

Men visst finns ett skruvat underhållningsvärde i att läsa dåligt underbyggda argument i slika radiokrönikor. Bland annat skriver Aagård om att Johan Norberg har en ”suggestiv radioröst”, Norberg är ännu mer suspekt eftersom han säger att ”den svenska socialstaten är dålig samtidigt som han tonar upp smäktande stråkar”. Brrr! Värsta Goebbels-vibbarna alltså.

Vidare verkar tillgången till resurser reta Herr radiokrönikör. Han ondgör sig över att podcasten är ”välproducerad”, ”påkostad” och att man ids betala ”generöst med Stim-pengar”. Martin Aagård utbrister att ”här snålas inte”, i sitt textuella samtal med sig själv.

Hur som helst så framkommer det tydligt i krönikan att det mest är fenomenet Timbro i sig som Aagård retar sig på. Han recenserar inte radio, han recenserar Timbros politiska grundvärderingar. Han gillar dem inte, detta utmynnar från hans sida i en synnerligen smutsig text där han på alla sätt och vis försöker förtala Timbros opinionsbildning, inte genom argumentation utan genom guilt-by-association där han tar mycket lättvindigt på en av historiens mest sataniska diktaturer; Sovjet.

Det känns som Martin Aagård i denna krönika ger uttryck för något slags revolt-komplex. Vad han dock inte verkar vara medveten om är att han står på etablissemangets sida och helt simpelt flyter medströms i den trötta sås av vänster-retorik som utgör svensk ”kulturkritik”. Falska metaforer inräknat.

Tjatigt? Minst sagt.

Plugga på annan ort? Här hittar du bostäder i hela landet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: