Den svenska modellen är död, leve privatiseringarna!

Som medborgare och mediekonsument i Sverige kan man få för sig att den nuvarande regeringens ekonomiska reformer och privatiseringsprocess är gjord av ren illvilja. Då kan det vara skönt att ta del av utländsk press.

Som till exempel denna artikel i The Australian; ”For sale: Sweden set to privatise”. Där framgår det tydligt att den svenska modellen ligger i dödsryckningar och att den väg som regeringen nu väljer är den rätta. Välfärdsstaten har förminskat det fria näringslivet, produktiviteten har sjunkit, förmögenhetsskatten har jagat entreprenörer ur landet och generösa bidrag har underblåst sociala problem. Man kan inte äta kakan och samtidigt ha den kvar. Man måste välja väg, välja stagnation eller förnyelse.

Därför är det ingen ‘chockterapi’ som regeringen utför när den strukturerar om bland transfereringar och säljer företag, utan en förnuftig och logisk politik som ser realistiskt på landets förutsättningar och blickar framåt. Socialdemokratiska gnällspikar och populister lever efter, för att citera Peps Persson, ”falsk matematik”.

Bra Böcker

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: