Aftonbladet lyfter upp marxismen

ollesvenning.jpg

Någon gång ska jag skriva en lite mer utförlig text som tar upp Aftonbladets ledarskribent Olle Svenning, son till den ökände betongsossen Eric Svenning. Denna gång nöjer jag mig med att notera att han idag lyfter fram marxismen på kultursidorna och uppmärksammar den före detta kommunistledaren CH Hermanssons 90-års dag. Och det är ju inte vilken gammal gråsosse-marxism som helst utan den form som representeras av tidningen Socialistisk debatt. En tidskrift för del lite ”finare” och akademiska marxisterna kring vänsterpartiet och andra mindre partier och politiska rörelser på den mest illusionerade vänsterkanten.

Man kan ju undra hur det ska gå för socialdemokraternas ”förnyelsearbete” med rådslag (sovjeter på ryska) när socialdemokratiska ledarskribenter väljer att uppmärksamma gamla kommunistledares födelsedagar, kommunister som hyllade Stalin.

ch-hermansson.jpg
Stalin är en av hela den mänskliga historiens största personligheter. Marxismen, den lära som Stalin behärskade med sådant mästerskap och som han vidareutvecklade till ett nytt och högre plan, förnekar ingalunda de stora personligheternas roll för historiens utveckling. Stalin förstod att ställa hela sin livsgärning i de framväxande, de progressiva, de oemotståndligt segrande krafternas tjänst. Därför blev hans liv så betydelsefullt för mänskligheten, därför blev han en gigant i den mänskliga utvecklingens historia. Att vara kommunist, det är att ha Lenin och Stalin till föredöme. Stalin är en av alla epokers mest geniala vetenskapsmän.
Tal vid en minneshögtid den 9 mars 1953 i Medborgarhuset, Stockholm.

Bingosite med jackpottar på över 50 000kr!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: