Palme utpekad kund i bordellhärva

Bordellhärvan är ett nystan av smuts i toppen av detta lands etablissemang. Enorm kraft har lagts på dementier och mörkläggning. Detta har varit en långkörare inom den nyhetskanal som heter ‘offentliga hemligheter’ i cirka 30 år.

presskonf-bordellharvan.jpg

På en presskonferens idag redogjordes en lista på påstådda kunder, en lång rad kända politiker, nöjesprofiler och skådespelare utpekades som gäster hos bordellmamman. DN går enbart ut med tidigare nämnda namn som Olof Johansson och förre justitieministern Lennart Geijer. SvD nämner bara Geijer utav de 70 namn som lästes upp på presskonferensen. En av kvällstidningarna går ett steg längre, Expressen nämner förutom centerledarna Thorbjörn Fälldin och Olof Johansson också Erland Josephson och Thage G Peterson. Socialdemokratiska Aftonbladet nämner inga namn men refererar till DN:s avslöjande på 70-talet om Geijer.

Olof Palme

Den kristna tidningen Världen idag påtalar även att Olof Palme nämndes på presskonferansen. Likadant gör Affärssajten Dagens PS. Där nämns också Tage Erlander och dåvarande utrikesminister Torsten Nilsson samt nöjesprofilerna Povel Ramel, Martin Ljung, Mimmi Pollack, Erland Josefsson, Ove Törnqvist, Git Gay och Gunnar Hellström.

I boken Makten, männen, mörkläggningen av Deanne Rauscher och Janne Mattsson finns en detaljerad och trovärdig redogörelse för Bordellhärvan. Där utpekas andra namn som: Riksbankschef Krister Wickman, Landshövding Ragnar Lassinanti, borgarråd Hjalmar Mehr (s), Vice talman Cecilia Nettelbrandt (Folkpartiet), Erling Persson H&M, Kriminalvårdsstyrelsens generaldirektör Torsten Eriksson, Björn Tarras-Wahlberg, Acke Aspington, Bobo Dahlström, Leif Stenberg-Skiffer och Fleming Broman. Journalisten Sigvard Hammar var den enda som erkänt och också dömts.

Är det inte dags att alla kort nu läggs på bordet? Inte för att utröna exakt vilka personer som gjort sig skyldiga till köp av sex (som då var lagligt) eller nu preskriberad våldtäckter på barn, men däremot borde man gå till grunden med mörkläggningen som sådan. En oberoende, gärna utländsk, kommission med välmeriterade forskare borde få göra en ordentlig utredning, en slags vitbok, där alla sidor av den eventuella mörkläggningen klarläggs. Allt för att göra upp med eventuell rättsröta, ministerstyre, kopplingar till IB med mera.

UPPDATERING:

Även TV4 nämner Palme. Leif GW Persson uttalar sig i Aftonbladet och Mårten Palme kommer med en kommentar.

Hela historien är absurd. GW är part i målet, eftersom det var han som läckte polis-promemorian till DN-journalisten Peter Bratt. Dessutom var han suparkompis (som elaka tungor säger, ”kände väl” är hans egen beskrivning) med bordellmamman Doris Hopp. Just att man inte kan veta alla irrgångar i det här ärendet och exakt vad som hände i denna skandal gör att en grundlig utredning måste göras.

Noterar även att Mona Sahlin, Marita Ulvskog och Ingvar Carlsson inte vill kommentera saken till TV4. Palmes exakta roll i den här härvan är mycket svårt att veta utan trovärdig utredning. En sak vet vi, som Lena Smedsaas på TV4 påpekar, att han ljög. Han ljög riksdagen, medierna och hela det svenska folket rakt upp i ansiktet.

Deanne Rauscher, författare till boken om bordellhärvan, uttalar sig på affärssajten Realtid . Där pekar hon ut Palme med flera som sexkund till de minderåriga flickorna. Vidare menar hon att Leif GW Persson tidigare sagt att Olof Johansson förekom i utredningen, något han idag dementerat. I artikeln finns en kopia på inlagan från kvinnorna till JK. Ytterligare en intressant notis är att förläggaren till boken om bordellhärvan, Carl-Michael Edenborg, säger att trots flera utpekade personer så valde ingen att stämma författarna och förläggaren för förtal.

Glasögon i din styrka från 395 kr inkl. porto!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: