Nöten, dollarn och råvarumarknaden

Skönt att vissa vågar ta ut svängarna i debatter. Det gjorde nämligen investeringslegenden Jim Rogers härförleden då han jämförde ordföranden för den amerikanska centralbanken, Ben Bernanke, med ‘en nöt’.

Anledningen till detta är Federal Reservs sänkning av räntan 31 oktober. På detta sätt ökade man likviditeten, vilket gav andrum till pressade banker och finansinstitut. Men denna konstgjorda andning har retat upp Rogers, mannen som förutsade den nuvarande råvaruboomen samt tidigare var kompanjon till George Soros.

”Dollarn kollapsar, råvarupriserna slår genom taket, vilket innebär att inflationen kommer att slå genom taket. Dessa människor ger oss förskräckliga problem på lång sikt”, sa Rogers bland annat.

Rogers tillade att han tänkte blanka såväl Citigroup som Fannie Mae, något som såhär några dagar i efterhand visade sig vara ytterst korrekt. Vidare sa han att han nu tänker köpa de schweiziska, japanska och kinesiska valutorna.

Själv sitter jag tungt i olja och delvis i guld samt har även investeringar i kanadensisk dollar. Men det är klart att det är med stigande oro man ser den amerikanska ekonomin gå på i denna tågkrasch i slow-motion. På Wall street verkar man hoppas på en ny räntesänkning den 11 december. Men det bästa just nu vore nog om Bernanke hökade till sig och satte ner foten. Dags för ett amerikanskt stålbad, istället för det här:

dollars.gif

CoolStuff.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: