Skatteverket i kamp emot utsugarväldet

Båd’ stat och lagar oss förtrycka
vi under skatter digna ner.
– Internationalen

Det är mycket ovanligt att en svensk myndighet ligger i framkant för att minska sin egen makt gentemot medborgarna. Jag har redan skrivit om Skatteverkets idéunderlag kring förenkling för småföretag. Kanske har det varit så att trycket pressats upp under mången sosseår för att nu släppas fri under nytt styre. Myndigheten kommer nämligen allt mer själv med bra idéer om hur det elefantsjuka svenska skattesystemet kan reformeras. Om det senaste förslaget skriver Privata Affärer:

Skatteverket kommer på tisdagen föreslå att fribeloppet höjs tiofalt. Den som betalar en privatperson för ett arbete ska slippa att skicka in kontrolluppgift på summor under 10 000 kronor, mot under 1 000 kronor i dag.

Från och med 1 Januari 2009 föreslås skattereglerna vara något mer anpassade till verkligheten. När man såhär från själva lejonets kula sätter ner foten är det lätt att sätta vissa vänsterdemagogers drapor om de ”kriminella” statsrådens anlitande av en hjälpande hand i perspektiv. ”Brotten” har inte varit i proportion till även de mediala straffen.

Tidningsbutiken.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: