Ekonomisk och moralisk brakförlust för Aftonbladet

Det går dåligt för den gamla nazist-, numera sossetidningen Aftonbladet. Från en vinst på 101 miljoner gör man i år en förlust på 32,5 miljoner för det tredje kvartalet. Under perioden har man även tappat 7 procent i upplaga.

gerdin.jpg
Hur länge skall Schibstedt låta sig hållas med Anders Gerdin? Denna råttbitne och snedseglande chefredaktör har fört in tidningen på ett sluttande plan, både vad gäller stilistik, innehåll och publicistisk ryggrad.

Hur stora förluster är LO:s medlemmar beredda att betala? Det är ju deras medlemsavgifter som rinner iväg. Är verkligen alla LO-medlemmar beredda att ekonomiskt backa upp en kvällstidning, när pengarna lika gärna skulle kunna gå till högre pensioner eller dylikt?

Hur länge skall Schibstedt samarbeta med LO vad gäller ägandeskap och politisk linje? Vad tycker Schibstedts aktieägare om att stödja en kryptomarxistisk tidning? Ger detta maximal vinst, eller skulle en mer annonsvänlig miljö generera större inkomster?

När det går så dåligt är det kanske inte så konstigt att man sitter med paparazzi-fotografer och punktmarkerar politiska tjänstemän. Något som leder till att ”jag skäms över journalisterna”.

HappyBingo

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: