Den visionslösa Alliansen

alliansen.gif

”Den där visionsgrejen”, som Georg W. Bush sägs ha sagt. Det känns som det är ‘visionsgrejen’ som Alliansen inte har mäktat med. Det är antagligen därför man dalar enligt senaste Sifo-undersökningen. Det är därför man inte lockar den grupp som blir förstagångsväljare vid nästa val. Visionen om Sverige. Inte bara tal om arbetslinjen och utanförskapet. Utan tala även om varför, vad det kan ge. Vilka möjligheter som öppnas upp för framtiden.

Tycker bloggen Kulturrevolution pekar på detta så bra i sitt inlägg om värnskatten:

Att Reinfeldt av rädsla för socialdemokratisk demagogi tvekar att slopa värnskatten är väl på sätt och vis förståeligt, fast synnerligen fegt och på lång sikt kontraproduktivt jämfört med att förklara de starka fördelarna med att genomföra det. Vad som är fullständigt obegripligt och förfärande är att han för att offentligt motivera denna tvekan inte är ärlig och säger sanningen utan offentligt propagerar för socialistisk ekonomiskt tänkande. Reinfeldt gör återigen sig skyldig till värsta självmål genom att bistå Mona Sahlin och Pär Nuder i deras socialistiska verklighetsförfalskning.

Detta är en visionslös Allians på defensiven. Ju mer man backar desto mer mark förlorar man. Tror dock inte att det finns någon framkomlig väg tillbaka till ”de gamla moderaterna”. Men mitt tålamod med nybygget börjar ta slut. Taket är på väg att rasa in. Allt mer pekar på att vi får två stora regeringsbildande alternativ vid nästa val: de socialdemokratiska moderaterna eller moderata socialdemokraterna. Tråkigt värre.

Billigalan.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: