Lättare att starta företag

trappa.jpg

Äntligen! Läser en artikel på DinaPengar.se att det kan komma att räcka med endast en uppdragsgivare för att få F-skattesedel.

Detta har varit en socialdemokratisk och av LO påhejad idiotregel var syfte varit att förhindra för arbetsgivare att kunna kringgå LAS. Men vars konsekvens till största delen inneburit en väldans massa krångel. Dessutom har regeln knappast förhindrat det som varit dess syfte. Man behöver nämligen inte vara raketforskare för att komma upp med en lösning på detta förhinder.

Men som vanligt har man inte tagit någon hänsyn till andra än landets arbetstagare. Vilket inneburit att människor som trots allt vågat ta steget in i eget företagande tvingats till chikanerande situationer med sina uppdragsgivare då dessa fått påbackning i form av sociala avgifter. Det säger ju sig självt att då man startar en näringsverksamhet oftast inte har så många uppdragsgivare utan kanske bara en eller två. Resten kommer ju sen när verksamheten hunnit utvecklas. Särskilt beklämmande om man är verksam inom vården, där landstinget i stort sett är den enda uppdragsgivaren.

Men det har varit så väldigt länge att socialdemokratin tillsammans med LO har vridit samhället på så sätt att så många som möjligt skall stanna kvar eller hamna i ett anställningsförhållande. Kanske för att de velat ha väljare. Kanske för att de inte tror på människors förmåga.

Därför är det glädjande att den nuvarande regeringen (äntligen) börjar infria sina löften vad gäller företagsklimatet i Sverige, även för mindre näringsverksamheter. Ett plus är att detta öppnar upp för mer privata alternativ inom vården, och att därmed den ofantliga sektorn förhoppningsvis kan minskas. En sektor som inte vet vad rationalisering innebär.

Elverket.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: