10 tecken på att ekonomin toppar

Finansbloggen Long or Short Capital listar tio tecken på att konjunkturen nått sin högsta punkt och att störtloppet är runt hörnet.

1. Aktier i Odyssey Marine Corporation dubblade nyligen då de tillkännagav att de hittat en gömd skatt.

2. Microsoft (som annars brukar vara smarta) betalade 38 x bruttovinsten för ett bolag som får halva sin inkomst från en produkt som Google troligtvis kommer att erbjuda som gratistjänst.

3. Det har funnits en korrelation mellan dipparna i pris för Sotheby:s aktie och de två senaste recessionerna. Det ser ut att komma en till runt hörnet.

4. Hundyoga.

5. Nyligen dubblades aktierna i Berlin Zoo på grund av födslen av isbjörnsungen ”Knut”.

6. Privatkapitalbolag på jakt efter stabila kassaflöden köper in sig i Qantas och Iberia – dvs flygbolag. Ifall du skulle ha varit död de senaste 50 åren så bör du veta att flygbolag inte har stabila kassaflöden.

7. Blackstone, ett företag som bygger på fördelarna av offentligt vs privat, ska bli noterade offentligt.

8. Autentisk rubrik i NYTimes: “Möjligt i Cannes detta år, fler bankirer än filmstjärnor”.

9. Michelangelo Volpi sa upp sig från ledarskapet av en 11 miljarders $ division hos Cisco för att bli VD för det nystartade Joost, som precis samlat 45 miljoner $ i riskkapital. Det är inte säkert att han är galen eftersom Joost trologtvis kommer att vara värt 40 miljarder $ inom 2 månader, eller cirka 5 miljarder gånger inkomsterna eller -30 miljoner gånger det förväntade kassaflödet år 2010.

10. Det kinesiska solcellsbolaget LDK Solar handlades ned efter sin offentliga notering. Detta var en besvikelse eftersom China Sunergy steg 51% efter sin notering för två veckor sedan. Det har faktiskt noterats nio solcellsbolag sedan december 2005 med ännu en – Yingli Green Energy Holding – som kommer denna vecka. En intressant sak är att LDK:s VD var skoförsäljare för fem år sedan. Idag är han värd i runda slängar 1 miljard $.

11. Kina.

Shanghai Composite

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: